Skip to content
Kontakta oss Open navigation

Solceller

Vi erbjuder kompletta lösningar för solceller av högsta kvalitet

Vi på Villabutiken har lång erfarenhet av installation av solcellsanläggningar och erbjuder högkvalitativa solceller från Nibe med 25års effektgaranti. 

Läs mer

Få en kostnadsfri offert på solceller inom 24h

Solceller till förmånligt pris

Villabutiken är experter på solceller, med mer än 30 års erfarenhet i branschen. Vi specialiserar oss på försäljning, installation och dimensionering av högkvalitativa solcellsanläggningar, och vår expertis säkerställer att varje solcellslösning är perfekt anpassad för ditt hem eller företag. Med vårt engagemang för kvalitet och hållbarhet, är Villabutiken det självklara valet för dig som vill investera i förnybar energi.

Upptäck Villabutiken
Solceller för en grönare framtid
solceller,NIBE,Solcellsanläggning,solpaneler

Våra samarbetspartners

Vi är stolta över våra samarbeten.

Solceller från Nibe


Genom att kombinera solceller och en värmepump från NIBE kan du uppnå en energieffektiv livsstil samtidigt som du bidrar positivt till miljön. Ofta kan solcellerna generera tillräckligt med energi för att täcka hela husets behov av uppvärmning och varmvatten under ett år. Dessutom möjliggör den avancerade tekniken en smart samverkan mellan värmekällorna för att optimera din energianvändning, allt medan du upprätthåller en hög nivå av komfort i ditt hem.

Vanliga frågor
om solceller och solenergi

Hur mycket solceller behöver man?

För att bestämma hur mycket solceller du behöver finns det flera faktorer att ta hänsyn till. Här är några faktorer som spelar roll:

Energiförbrukning: Titta på dina energiräkningar för att få en uppfattning om hur mycket elektricitet du använder per år. Detta ger en bra grund för att bedöma hur stor solcellsanläggning du behöver.
Solinstrålning: Beroende på var du bor kan mängden solinstrålning variera. I områden med hög solinstrålning kan du behöva färre solpaneler för att generera samma mängd energi jämfört med områden med lägre solinstrålning.
Effektivitet hos solpaneler: Solpaneler kommer i olika effektivitetsgrader. Högeffektiva paneler är dyrare men kan generera mer el på en mindre yta.
Taket eller installationsplatsen: Tillgänglig yta och läge på taket (eller annan installationsplats) påverkar hur många solpaneler som kan installeras och hur effektivt de kommer att generera el.
Dina energimål: Om ditt mål är att bli helt självförsörjande på el behöver du fler solpaneler än om du bara vill komplettera ditt nuvarande elsystem.
Budget: Din budget kan också påverka hur mycket solenergi du kan installera.

För en mer exakt beräkning är det bäst att konsultera med oss på Villabutiken. Vi gör då en detaljerad analys av dina specifika behov och förhållanden för att sen ge er förslag på en skräddarsydd lösning.

Vad kostar det att installera solceller?

Pris på solceller och installation varierar och beror på en rad faktorer. Kontakta oss för att få en prisuppgift på ett skräddarsytt upplägg för er fastighet.

Hur mycket el producerar solceller?

Den mängd el som solceller producerar beror på flera faktorer, inklusive solcellspanelens storlek och effektivitet, mängden solinstrålning i området, installationens vinkel och orientering, samt eventuella hinder som skuggor från träd eller byggnader.

Hur länge håller solceller?

Solcellspaneler är överraskande hållbara och förväntas vanligtvis fungera effektivt i minst 30 år. Livslängden stöds av en effektgaranti på Nibes solceller i hela 25 år.

Tack vare gröna avdrag, tillsammans med sänkta elräkningar och inkomster från försäljning av överskottsel, kan investeringen i solcellspaneler vanligtvis betala sig själv inom cirka tio år.

Hur vet jag om mitt hus passar för solceller?

Man kan generellt säga att fastigheter med takytor orienterade mot öst, syd eller väst är väl lämpade för installation av solceller. Våra solcellslösningar är designade för att passa olika typer av byggnader, inklusive villor, och är kompatibla med takmaterial som tegel, plåt, falsad plåt och papp. Installationen sker genom att montera solcellspanelerna på taket med takfästen och aluminiumskenor, vilket är standardkomponenter i vårt baspaket.

Hittade du inte svaret på din fråga? Tveka inte på att höra av dig till oss på info@villabutiken.nu eller 040-42 30 42
.